Megsérült Gogó, az egyik magyar mentőkutya a törökországi földrengés romjai között

2023. február 10. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

A törökországi földrengés romjai közötti kutatás közben megsérült a Kutyákkal az Életért Alapítvány egyik keresőkutyája, Gogó – közölte az alapítvány. Az állatot ellátták, de bizonytalan, hogy visszaengedhetik-e a terepre és folytathatja-e a túlélők utáni kutatást, pedig az alapítvány szerint a mentés során a legfontosabb támpont a keresőkutyák jelzése.

Gogó keresés közben Fotó: Kutyákkal az Életért Alapítvány
Gogó keresés közben Fotó: Kutyákkal az Életért Alapítvány

A Kutyákkal az Életért Alapítvány két jászberényi és egy miskolci mentőkutyás párosa hétfőn este érkezett a katasztrófa helyszínére, a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 csapatához csatlakoztak, azt írták, négyórás váltásban kutatnak a túlélőkért. Gogó keresés közben, a romokon szenvedett sérülést, a 2 lábujja közötti úgynevezett úszóhártya sérült meg.

Ahogy arról írtunk, a hétfő hajnalban Törökországot és Szíriát megrázó földrengés halálos áldozatainak száma a két országban összesen péntek reggelre meghaladta a 21 ezret, a sérültek számát több mint 75 ezerre becsülik. A mentést nehezíti a hideg időjárás, és az is, hogy nincs áram és víz, és a mentőcsapatok versenyt futnak az idővel. Magyarországról összesen hét mentőcsapat, több keresőkutyával segíti a mentést, munkájukról ebben a cikkben írtunk részletesen. A törökországi földrengésről szóló cikkeinket itt olvashatja el újra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!