Zoknikat, éjjellátókat és hét darab drónt is vásároltak a magyarok adományaiból az ukrán fronton harcoló kárpátaljai katonáknak

2023. február 8. – 12:41

Másolás

Vágólapra másolva

Pár nap alatt több mint 10 millió forintot adtak össze a fronton harcoló kárpátaljai zászlóalj támogatására magyar adományozók – írja a kiszo.net.

A felajánlásokról Sándor Fegyir számolt be a közösségi oldalán. Az Ungvári Nemzeti Egyetem professzora egyike a kárpátaljai magyarokból is álló 101. önálló területvédelmi dandár 68. zászlóaljának katonáinak.

Sándorról tavaly májusban jelent meg egy fotó és a hozzá kapcsolódó hír, miszerint a harcok szüneteiben a lövészárokból, fegyverrel a kezében tart előadásokat a hallgatóinak. Civilben turisztikai szakértő, szociológus, városi és regionális projekteken dolgozik.

A befolyt összegből generátorokat, külső akkumulátorokat, éjjellátókat, termoruházatot, zoknikat, polár felsőket, lábmelegítőket és hét darab drónt is vásároltak.

Az adományok több részletben érkeztek meg az ukrán frontra.

„Hatalmas segítség a magyar támogatás a barbárokkal folytatott közös küzdelemben – köszönjük” – írta Sándor a Facebookon.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!