„Ruszkik haza!” – több harkivi települést is kárpátaljai magyarok szabadítottak fel

2022. október 23. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

A szeptember második felében Harkiv felszabadításáért indított hadműveletben részt vett a 68. kárpátaljai külön zászlóalj is – írja a zászlóalj egyik katonája, Fedir Sándor a Facebookon.

Fedir szerint a zászlóalj több települést is felszabadított, és az orosz-ukrán határhoz közel fekvő Ambarnébe elsőként három magyar katona, Laci, Áron és Bars hatoltak be. A bejegyzés szerint a magyarok voltak az ukrán fegyveres erők első katonái, akik „felszabadították és megtisztították ezt a települést az ellenségtől”.

A zászlóalj néhány napja „Ruszkik haza!” felirattal előre megemlékezett október 23-ról. Fedir egyébként az Ungvári Nemzeti Egyetem professzora, és májusban még a lövészárokból tartott órát. Civilben turisztikai szakértő, szociológus, városi és regionális projekteken dolgozik.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!