Roger Waters beszél Oroszország védelmében az ENSZ Biztonsági Tanácsán

2023. február 8. – 07:18

Másolás

Vágólapra másolva

Roger Waters, a Pink Floyd alapítója az ukrajnai orosz katonai megszállás óta hasonló véleményen van, mint a magyar kormánysajtó, vagyis a háborúról valójában a NATO és az amerikaiak tehetnek, a valódi háborús bűnös Joe Biden, és minden orosz erőszakos cselekedet valójában hazugság, ahogy ezeket elmondta tavaly a CNN-nek. Most a Reuters szerint Waters oroszpártisága szintet léphet, ugyanis felkérték az oroszok, hogy képviselje az országot az ENSZ Biztonsági Tanácsán.

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország állandó képviselőjének első helyettese megerősítette, hogy Waters délelőtt 10 órakor fog felszólalni az ENSZ-ben. „Megerősíthetem: az ENSZ Biztonsági Tanácsának holnapi tájékoztatójára az Ukrajna körüli válság békés rendezésének kilátásairól az országba irányuló növekvő nyugati fegyverszállításokkal kapcsolatban Roger Waterst hívtuk meg” – nyilatkozta Poljanszkij.

Az esetre Waters egykori zenésztársa a Pink Floydból, David Gilmour és felesége, Polly Samson is meglehetősen erősen reagált Twitteren. Samson szerint Waters a velejéig romlott és antiszemita, tolvaj, képmutató, adócsaló, soviniszta, féltékeny és megalomániás, amire Gilmour csak annyit reagált, hogy feleségének minden szava igaz.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!