Armie Hammer megszólalt

2023. február 4. – 16:35

Armie Hammer megszólalt
Armie Hammer a 2019-es Sundance Filmfesztiválon – Fotó: Rich Polk / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A botránya kirobbanása óta, majdnem két év elteltével először adott interjút Armie Hammer hollywoodi színész, akit több nő is kapcsolati erőszakkal vádolt meg még 2021-ben.

Akkor először egy névtelen közösségi oldalon jelentek meg olyan üzenetek, amik Hammer erőszakos mivoltát, lehetséges kannibálfétisét illusztrálták. A profil mögött egykori barátnője, Efrosina Angelova állt, de jogi lépésre nem került sor a részéről. Az egyébként 2020-ig házas, gyerekes Hammer magánéletéről, a szeretőiről, a viselkedéséről, a drogproblémáiról egyre több információ szivárgott ki, végül több, éppen készülő filmben is új színészt kerestek a helyére.

Hammer (A magányos lovas, Szólíts a neveden!) az interjúban elmondja, hogy tizenhárom éves korában egy lelkész szexuálisan molesztálta őt, emiatt túl fiatalon szembesült a szexualitással, és a kiszolgáltatottságát olyan formában dolgozta fel, hogy mindig irányító szerepe legyen a szexben. Az interneten megjelent, neki titulált üzenetekben korábban arról írt nőknek, hogy eltöri a csontjaikat, megsütteti velük a bőrüket, és hogy kívánja a vérüket.

A színész arról is beszél, hogy a nemi erőszak, amivel Angelova megvádolta, valójában egy úgynevezett „consensual non-consent” jelenet volt, azaz egy előre megbeszélt szerepjáték, ahol tisztázták korábban a határokat. Hammer mutatott olyan üzeneteket is az interjú során, amiben Angelova bevallja az akkori feleségének, Elizabeth Chambersnek, hogy gyakorlatilag loholt a színész után.

Hammer bevallotta, hogy harmincéves korában, amikor sikeres volt, fennállt egy egyenlőtlenség az erőviszonyokban, amiket nála fiatalabb nőkkel alakított ki. Szerinte „egymillió százalékban” volt érzelmileg manipulatív.

A színész arról is mesélt, hogy a botrány kirobbanásának évében, 2021-ben gyakorlatilag öngyilkosságot kísérelt meg, kiúszott a tengerre, és azt várta, hogy megtámadja egy cápa, megfullad, vagy esetleg egy hajó átmegy rajta. Aztán a gyerekeire gondolt, és jobbnak látta visszaúszni. Hammernek két gyereke van Elizabeth Chamberstől.

Hammer saját magát seggfejnek és önzőnek titulálja, de szerinte most egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb. 2021 májusában bevonult elvonóra, most már más függőknek segít.

A botrány részleteiről még 2021-ben írtunk.

A tehetős Hammer családról, a színész dédapjáról pedig itt írtunk korábban.

(Hollywood Reporter)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!