Kijev a magyar nagykövetnek: Magyarország vessen véget az ukránellenes retorikának!

2023. január 31. – 19:11

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna kedden behívatta a magyar nagykövetet, hogy tiltakozását fejezze ki Orbán Viktor „becsmérlő” megjegyzései miatt, és felszólította Budapestet, hogy hagyjon fel az ukránellenes retorikával, írja a Reuters.

A kijevi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetnek, Íjgyártó Istvánnak „határozott tiltakozást nyújtottak át Orbán Viktor közelmúltbeli becsmérlő kijelentéseivel kapcsolatban” – közölte az ukrán külügyminisztérium hangsúlyozva, hogy „az a fajta ukránellenes retorika, amelyet a magyar vezetés részéről hosszú ideje tapasztalni, teljességgel elfogadhatatlan, és súlyos károkat okoz az ukrán–magyar kapcsolatoknak”.

A minisztérium hozzátette: „A magyar felet felszólították, hogy vessen véget ennek a negatív folyamatnak, ezzel elkerülve a két ország kapcsolataira gyakorolt helyrehozhatatlan következményeit.”

Az előzményekről, hogy miként lett egy baráti Orbán-beszélgetésből ribancarcúzásba torkolló nemzetközi vihar, itt olvashatnak.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!