Nem nyit vitát az oroszok visszatéréséről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság

2023. január 31. – 20:51

Másolás

Vágólapra másolva

„Az Oroszország és Belarusz ellen bevezetett szankciókról nem nyitunk vitát, mivel azokat a legutóbbi, 2022. december 9-i olimpiai csúcstalálkozón egyhangúlag erősítették meg” – írja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a Twitteren.

Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke január 25-én azt mondta, hogy nem ért egyet az orosz sportolók nemzetiség alapján való korlátozásaival és a NOB szankcióival. Ezt követően Ukrajna figyelmeztetett, hogy bojkottálhatja a 2024-es párizsi olimpiát, ha az orosz és belarusz sportolók részt vehetnek rajta.

Pozdnyakov ma azt mondta, hogy a nemzetközi sportszövetségek egyeztetnek a NOB-bal az orosz sportolók visszatéréséről, és ez a munka nagyjából egy hónapot vesz igénybe. Ennek cáfolataként értelmezhető a NOB mostani posztja.

Vlagyimir Putyin a 2022-es téli olimpiai játékok megnyitóünnepségén Pekingben 2022. február 4-én – Fotó: Alekszej Druzsinin / Szputnyik / AFP
Vlagyimir Putyin a 2022-es téli olimpiai játékok megnyitóünnepségén Pekingben 2022. február 4-én – Fotó: Alekszej Druzsinin / Szputnyik / AFPKapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!