Orbánt ribancarcnak nevezte, a magyar kormányt lebarmozta Dnyipro polgármestere

2023. január 28. – 12:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem válogatta meg a szavait Borisz Filatov, Dnyipro polgármestere, amikor péntek este a Telegramon reagált Orbán Viktor nyilatkozatára, amelyben Orbán „senki földjének” nevezte Ukrajnát.

„Orbánnak. Oroszul. Polkorrektség nélkül. Először is, ribancarc, nem a mi földünk a senki földje hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, mi nem az Urálon túlról másztunk elő. Másrészt pedig különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától, Szlovákiától kezdve Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés csak büntetés volt az állatias történelmi tetteitekért. Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek és az a folyamatos vágy, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tett titeket. Negyedszer pedig, milyen alávalóságra vall megbocsátani 1956-ot a szovjeteknek és utódaiknak? Ötödször: teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek” – írta Filatov.

„Barmok. Nem, nem a magyar emberek. Hanem az ott hatalmon lévők” – tette hozzá Dnyipro polgármestere.

A politikus azután írta mindezt, hogy Orbán Viktor „senki földjének” nevezte Ukrajnát, amire válaszul az ukrán külügyminisztérium behívatta a magyar nagykövetet Orbán Ukrajnára tett, „teljességgel elfogadhatatlan” kijelentései miatt.

Orbán csütörtök este a Karmelitában fogadta a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciáján részt vevő külföldi újságírók egy csoportját, a beszélgetésen így fogalmazott: „Oroszország célja, hogy Ukrajnát egy kormányozhatatlan ronccsá tegye, hogy a Nyugat ne tarthasson rá igényt. Ez már sikerült is nekik, Ukrajna most olyan, mint Afganisztán, egy senki földje. Azt viszont nem engedheti meg Oroszország, hogy a NATO megjelenjen Ukrajnában.”

Szijjártó Péter külügyminiszter is már többször bekérette az ukrán nagykövetet vagy ügyvivőt, mióta Oroszország tavaly február 24-én megtámadta Ukrajnát, legutóbb október közepén a munkácsi várról eltávolított turul miatt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!