Tíz felnőttet és hat gyereket ápolnak még kórházban a brovari helikopter-baleset után

2023. január 19. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

Jelenleg tizenhatan vannak kórházban, köztük hat gyerek, mindannyiuk állapota stabil, közepesen súlyos sérülésekkel ápolják őket – nyilatkozta Olekszij Kuleba, a kijevi régió kormányzója az ukrán állami hírügynökségnek.

Szerda reggel a kijevi régióban, a fővároshoz közeli Brovariban zuhant le egy helikopter. A gép egy óvoda és egy lakóépület közelében ért földet, a történtek idején az óvoda üzemelt, bent voltak a gyerekek és az ott dolgozók. A törmelékek az óvoda udvarára hulltak, az épületben tűz ütött ki. Az eset körülményeit még vizsgálják, egyelőre nem lehet tudni, hogy baleset, vagy szándékos szabotázs történt. A tragédiában tizennégyen, köztük egy gyerek halt meg. A balesetben a helikopteren utazó ukrán belügyminiszter Denisz Monasztirszkij, a belügyminiszter-helyettes Jevgenyij Jenin, valamint Jurij Lubkovics, a Belügyminisztérium államtitkára is meghalt.

Az egyik áldozat rokona a baleset helyszínén 2023. január 19-én – Fotó: Nacho Doce / Reuters
Az egyik áldozat rokona a baleset helyszínén 2023. január 19-én – Fotó: Nacho Doce / Reuters

Kuleba tájékoztatása szerint a kórházban ápolt betegek állapota folyamatosan javul, és különös figyelmet fordítanak azokra a gyerekekre, akik közepes vagy súlyos égési sérüléseket szenvedtek el.

Az óvoda az év végéig már nem fog üzemelni, a gyerekeket egy másik intézményben helyezték el.

(Ukrinform)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!