Zelenszkij nem biztos benne, hogy Putyin életben van, és ő irányítja Oroszországot

2023. január 19. – 16:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Világgazdasági Fórum éves találkozóján online bejelentkezésén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondta: nem teljesen biztos benne, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök még mindig életben van, vagy hogy ő hozza a döntéseket Oroszországban, írja a Kyiv Independent.

Amikor a béketárgyalások lehetőségéről kérdezték, azt válaszolta: „nem egészen értem, hogy kivel és miről kell, hogy beszéljek. Nem vagyok benne biztos, hogy aki a chroma key előtt megjelenik, az valóban Oroszország elnöke”.

A chroma key, amire Zelenszkij utal, egy vizuáliseffekt-technika, amelyet a videó körüli háttér megváltoztatására használnak – gyakorlatilag zöld háttér, amire bármit rávetíthetnek. Egyesek úgy vélik, hogy Putyin televíziós nyilvános szerepvállalásaihoz ezt használta fel, hogy úgy tűnjön, mintha különböző helyekre látogatna el, miközben valójában biztonságban bujkál valahol.

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy Ukrajna mindent megtett annak érdekében, hogy diplomáciai úton felszabadítsa területeit, de ez nem sikerült.

Az elnök ismételten felszólította az országok képviselőit, hogy biztosítsanak több katonai felszerelést az országának, hozzátéve, hogy az ukrán légvédelem továbbra is gyenge pontot jelent, hamarosan újabb orosz dróntámadásokra számítanak. A beszélgetésen továbbá ismét megerősítette, hogy Ukrajna célja az oroszok által megszállt Krím félsziget felszabadítása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!