Medvegyev: Ha egy atomhatalom elveszt egy hagyományos háborút, az nukleáris háborúhoz vezet

2023. január 19. – 09:18

Másolás

Vágólapra másolva

Dimitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács alelnöke a Telegram-csatornáján azt írta, ha Oroszország elveszíti a háborút Ukrajnában, az könnyen atomháborúhoz vezethet.

Medvegyev, aki korábban az orosz miniszterelnöki és elnöki posztot is betöltötte, és Putyin régi szövetségesének számít, a Telegramon rendszeresen osztja meg gondolatait és jóslatait az ukrajnai háborúval kapcsolatban. Csütörtök reggel a szerdai davosi Világgazdasági Fórumra és a pénteki ramsteini NATO-találkozóra reagálva azt írta:

„Holnap a NATO ramsteini bázisán a nagy katonai vezetők új taktikákról és stratégiákról, valamint az Ukrajnának szállítandó új nehézfegyverek szállításáról tárgyalnak. És mindezt közvetlenül a davosi fórum után, ahol az elmaradott politikai pártok mantraként ismételgették: »A béke eléréséhez Oroszországnak vesztenie kell.«

De az egyik szerencsétlennek sem jutott eszébe, hogy levonja az egyértelmű következtetést:

ha egy atomhatalom elveszt egy hagyományos háborút, az nukleáris háborúhoz vezethet. Az atomhatalmak sosem vesztettek még olyan konfliktusban, amelyen a sorsuk múlik.

Ennek mindenki számára nyilvánvalónak kellene lennie. Még egy olyan nyugati politikusnak is, akiben még megmaradtak az intelligencia nyomai” – írta Medvegyev.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!