Észtország is bejelentette, hogy újabb katonai csomaggal támogatja Ukrajnát

2023. január 19. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

Észtország újabb, 113 millió euró értékű katonai segélycsomagot küld Ukrajnának – jelentette be Kaja Kallas észt miniszterelnök csütörtökön. A csomag több mint száz páncéltörő fegyvert, tüzérségi támogató eszközöket, gránátvetőket és lőszert tartalmaz.

„Minden országnak át kell néznie a készleteit, és biztosítania kell, hogy képesek legyenek többet és gyorsabban gyártani. Oroszország Ukrajna elleni háborújának ára van – egy olyan ár, amelyet mi euróban fizetünk, de az ukránok az életükkel fizetnek” – mondta Kallas.

„A mi és szövetségeseink segítsége közvetlen hatással van az ukrán katonák harcképességére, és ezt Ukrajnában nagyra értékelik. Ezért fontos, hogy példát mutassunk és motiváljuk a többi szövetségest, hogy segítséget nyújtsanak” – tette hozzá Hanno Pevkur észt védelmi miniszter.

A legújabb segélycsomaggal Észtország teljes katonai támogatása Ukrajnának 370 millió euróra emelkedik, ami a közlemény szerint Észtország bruttó hazai termékének valamivel több mint 1 százaléka, ami más európai országokhoz képest jelentős arány.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!