Meghalt a világ legidősebb embere, aki a Covidot is legyűrte

2023. január 17. – 22:48

Másolás

Vágólapra másolva

118 éves korában meghalt a világ legidősebb embere, az apácaként élő francia André nővér. A Le Parisien cikke szerint egy, a dél-franciaországi Toulonban lévő idősek otthonában halt meg hétfőn, ahol álmában érte a halál. „Számára ez felszabadulás volt” – mondta David Tavella, a Sainte-Catherine-Labouré idősek otthonának egyik vezetője.

André nővér – eredeti nevén Lucile Randon – 1904. február 11-én született a franciaországi Alès-ben. Az egykori tanítónő és ápolónő tavaly április 25-én lett a világ legidősebb embere, akkor hunyt el ugyanis – 119 éves korában – a japán Tanaka Kane.

André nővér 2021-ben – Fotó: Nicolas Tucat / AFP
André nővér 2021-ben – Fotó: Nicolas Tucat / AFP

André nővér 2021-ben megküzdött a Coviddal, épp a 117. szülinapja előtt gyógyult fel belőle. Az utóbbi években már vak volt.

Egyébként a valaha élt legidősebb emberek listáján negyedik helyen szerepel, az első a 122 éves korában 1997-ben elhunyt, szintén francia Jeanne Calment volt.

André nővér halálával jelenleg a 115 éves és 319 napos spanyol María Branyas Morera a világ legidősebb embere. A legidősebb jelenleg élő férfi a 113 éves venezuelai Juan Vicente Pérez Mora.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!