Európa legidősebb embere, egy francia apáca legyőzte a koronavírust

2021. február 9. – 17:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legyőzte a koronavírust, és a héten megünnepelheti 117. születésnapját Európa legidősebb embere, egy francia apáca – írja a France24.

Andre nővért (polgári nevén Lucile Randont), aki 1944-ben csatlakozott a katolikus egyházhoz, január 16-án tesztelték pozitívra a Sainte Catherine Labouré otthonban, ahol él. Nem mutatott tüneteket, de azért elkülönítették a többi lakótól.

Miután gyógyulttá nyilvánították, a BFM televíziónak adott interjújában azt mondta, nem rémült meg, hogy elkapta a vírust, mert nem fél a haláltól. „Örülök, hogy itt lehetek veletek, de még boldogabb lennék, ha már valahol máshol lennék, csatlakozhatnék a bátyámhoz, a nagyapámhoz és a nagyanyámhoz” – tette hozzá.

Az 1904-es születésű Andre nővér vak, de máskülönben jól van, az otthon szóvivője azt nyilatkozta, mostanra teljesen gyógyultnak tekintik. Csütörtökön lesz a 117. születésnapja, amelyet a koronavírus miatt a szokásosnál szűkebb körben, de azért megünnepelnek majd.

A Gerontology Research Group (GRG) legidősebb embereket jegyző listáján Andre nővér jelenleg a második a világon, csak egy japán asszony, Kane Tanaka előzi meg, ő már 118 éves is elmúlt. A listán szereplő legidősebb 20 ember mind nő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!