119. születésnapját ünnepelte vasárnap a világ legidősebb embere

2022. január 02. – 20:21

Másolás

Vágólapra másolva

Egy fukuokai idősotthonban él a világ legidősebb embere, Tanake Kane. A japán nő egy évvel az orosz-japán háború kitörése előtt, 1903. január 2-án született. Vasárnap ünneptel a 119. születésnapját – írja az MTI.

Az idősotthon dolgozóival kézmozdulatokkal kommunikál, és a beszámolók szerint gyakran játszik számkirakókkal. Tanake Kane szereti a csokoládét és a szénsavas üdítőitalokat. Hozzátartozói szerint „rövidtávú céljai” között az szerepel, hogy megérje a 120 évet.

Tanaka Kane – Fotó: Masanobu Nakatsukasa / Yomiuri / AFP
Tanaka Kane – Fotó: Masanobu Nakatsukasa / Yomiuri / AFP

Tanakának nyolc testvére volt, ő hetedikként született a családban. 19 évesen ment férjhez. Amikor férje és legidősebb fia elment a második kínai-japán háborúba, kifőzdét nyitott, hogy eltartsa családját.

A japán nőt 2019 márciusában, 116 évesen ismerték el a világ legidősebb embereként. Minden idők leghosszabb életkorú japánja lett, amikor elérte a 117 éves és 261 napos életkort.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom