Kihajózott Horvátországból egy orosz oligarcha lefoglalt luxusjachtja

2023. január 17. – 17:14

Másolás

Vágólapra másolva

Akadálytalanul kihajózott a horvát kikötőből és Törökországba távozott Oroszország egyik leggazdagabb emberének, Aliser Uszmanovnak a horvát hatóságok által lefoglalt luxusjachtja – írta a Jutarnji List.

A horvát kormány még tavaly márciusban zárolta orosz oligarchák vagyonát, ennek részeként a hatóságok három luxusjachtot foglaltak le a rijekai, a betinai, valamint a skradini kikötőben, és erről értesítették a tulajdonosokat is.

A Murter szigeten, a betinai kikötőben lepecsételt, Irina VU névre keresztelt, 35 méter hosszú, 240 tonnás hajó horvát legénységgel a fedélzetén még tavaly októberben hagyta el a dokkot, és Dubrovnikban határellenőrzésen is átesett. A Jutarnij List információi szerint sem a rendőrség, sem a kikötőparancsnokság nem talált feljegyzést a rendszerben arról, hogy az orosz milliárdos luxusjachtja ellen hajózási tilalom van érvényben.

Oleg Butkovic tengerészeti miniszter azt nyilatkozta, hogy vizsgálják a jacht eltűnésének körülményeit. Andrej Plenkovic kormányfő kedden a parlamentben azt mondta, hogy felelősségre fogják vonni azokat, akik a mulasztást elkövették. „Osztom az elégedetlenséget a jacht eltűnésével kapcsolatban, várjuk az illetékes minisztériumok és szolgálatok jelentését, ilyesmi nem fordulhat elő” – mondta a horvát miniszterelnök.

(MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!