Greta Thunberget elvitték a rendőrök a lützerathi tüntetésről

2023. január 15. – 22:54

Greta Thunberget elvitték a rendőrök a lützerathi tüntetésről
Greta Thunberg a lützerathi tüntetésen – Fotó: Thilo Schmuelgen / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Elvitték a rendőrök Greta Thunberg svéd klímaaktivistát és több társát arról a demonstrációról, amelyet a németországi Lützerath ledózerolása és lignitbányává alakítása ellen szerveztek, írja a Politico. Thunberget felszólították arra, hogy hagyja el a területet, de ő ennek nem tett eleget, ezért kényszerítették a távozásra.

A tiltakozás napok óta tart a kiürített észak-rajna-vesztfáliai falunál, szombaton Németország különböző részeiből tízezernél is több tüntető érkezett ide. Kaotikus jelenetek is kialakultak, miután néhány ezren megpróbáltak eljutni a bányához, és áttörték a rendőrsorfalat. A hatóságok közlése szerint hetven rendőr és kilenc aktivista megsérült az összecsapásban.

Greta Thunberg korábban azt mondta, teljesen abszurd, hogy ez történik 2023-ban. Szerinte a tudomány teljesen egyértelműen kimondta, hogy nem kell több kitermelés, és Németország szégyellhetné magát.

Vannak olyan tüntetők, akik már két éve laknak a faluban, a kiürítésről a Deutsche Welle készített riportot. A hatóságoknak négy héten belül kell mindenkit eltávolítani a területről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!