Orosz elnöki szóvivő: Biztosak vagyunk abban, hogy 600 ukrán katona meghalt Kramatorszknál

2023. január 9. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország biztos abban, hogy a védelmi minisztériumnak igaza volt, amikor azt állította: 600 ukrán katona meghalt a Kramatorszk elleni támadásban.

„A Kreml teljes mértékben bízik a védelmi minisztérium adataiban. Szeretném emlékeztetni önöket az elnök szavaira, miszerint a fő információforrás a védelmi minisztérium”

– mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn, a napi tájékoztatóján.

Moszkva vasárnap azt állította, hogy a kelet-ukrajnai Kramatorszk városában egy orosz rakétacsapásnak több mint 600 ukrán áldozata van. A hírt először maga az ukrán település polgármestere cáfolta: szerinte egyetlen áldozata sincs az orosz rakétatámadásnak. Az ukrán hadsereg propagandának minősítette az oroszok közlését.

Emberek egy éjszakai rakétacsapás helyszínét vizsgálják Kramatorszkban – Fotó: Clodagh Kilcoyne / Reuters
Emberek egy éjszakai rakétacsapás helyszínét vizsgálják Kramatorszkban – Fotó: Clodagh Kilcoyne / Reuters

Kramatorszk városát január 8-án hajnalban több orosz rakétatalálat is érte. A Reuters újságírói meglátogatták a két főiskolai kollégiumot, amit az oroszok szerint szintén találat ért. A beszámoló alapján úgy tűnik, hogy egyik épületet sem érte közvetlenül támadás. Annak sem volt semmilyen nyilvánvaló jele, hogy katonák éltek volna ott, holtesteket és vérnyomot sem találtak a környéken.

(Guardian, Reuters)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!