Aksikat, sízoknit és meleg ruhát küldtek magyar civilek a fronton harcoló magyar katonáknak

2023. január 9. – 18:21

Másolás

Vágólapra másolva

Ládaméretű külső akkumulátort, sízoknit, profi ruházatot vásároltak egy adományozás után egy rendvédelmi és katonai témával foglalkozó magyarországi Facebook-csoport tagjai a fronton harcoló magyar származású katonáknak – írja a Hvg. A szükséges kellékekről Sándor Fegyir, a Kárpátaljai Sárkányok zászlóalj civilben egyetemi professzorként dolgozó tagja tájékoztatta a facebookozókat.

Közel négyszáz magyar származású ukrán állampolgár harcol az orosz-ukrán háborúban az ukrán oldalon, akik közül eddig 12-en halhattak meg. Közülük a leghíresebb valószínűleg Sándor Fegyir, az Ungvári Egyetem professzora, aki nemrég a lövészárokból tartott előadást a diákjainak.

Őt kereste meg Trautmann Balázs, egy rendvédelmi és katonai témákkal foglalkozó Facebook-csoport egy tagja, hogy ha valamire szükségük van, a csoporttagokkal segítenének. Sándor azt mondta, hogy elsősorban nagy teljesítményű akkumulátorokra van szükségük, ugyanis azon tudják tölteni a hősugárzóktól a telefonokon keresztül minden készüléküket.

A csoporttagok ezután egy rövid időn belül több mint egymillió forint értékben dobtak össze pénzt, amiből azóta több aksit, Erős Pistát, Tibi csokit és más magyar ételeket vettek. Miután ez eljutott a fronton harcoló magyarokhoz, küldtek egy második szállítmányt, amelyben többek között meleg ruhákat is vittek.

A Magyar Hang olvasói nemrég a Diétás Magyar Múzsát az év emberévé választották, ami az ezzel járó díjat megduplázva Sándor Fegyirmek ajánlotta fel. A katonai csoportos gyűjtéshez a Kard blog oldalán keresztül itt lehet csatlakozni.

(Hvg)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!