Zelenszkij: Jövő héten is jó hírekre és döntésekre számítunk, amelyek tovább erősítenek majd minket

2023. január 8. – 22:51

Másolás

Vágólapra másolva

Szokásos esti videóüzenetében a védelmi minisztérium után az ukrán elnök is közölte, hogy újabb ötven ukrán katonát szabadítottak ki az orosz hadifogságból, hozzátéve, hogy többek közt mariupoli védő is volt közöttük. Mint mondta, éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy minél több ukránt szabadíthassanak ki, és háláját fejezte ki azok iránt, akik oroszokat ejtenek fogságba, mert ezzel is további fogolycseréket tesznek lehetővé.

Zelenszkij köszönetet mondott a légierőnek is, és külön kiemelte Bahmut védőit, akik az orosz túlerővel szemben is még mindig tartják a rommá lőtt várost. Az elnök szerint ez a régió jelenleg a front legvéresebb pontja, éppen ezért logikusnak tűnik, hogy további katonákat küldenek majd a térségbe, és az ágyúzás intenzitását is növelni fogják.

Az is kiderült, hogy a következő héten is több diplomáciai eseményen fognak részt venni az ukránok, melyektől csupa jó dologra számítanak, amelyekkel tovább erősíthetik a védelmüket. Zelenszkij végezetül ismét hangsúlyozta, hogy az oroszok szerinte hazudtak a tűzszünetről is, de mint mondta, ezekkel a bejelentésekkel már senkit nem tudnak befolyásolni. „A békét csak Ukrajna sikerével lehet visszaállítani, és minden nappal közelebb jutunk ehhez” – zárta szavait az elnök.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!