További katonai csapások lehetnek Oroszország mélyén

2023. január 4. – 18:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ABC amerikai tévécsatornának adott interjút az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kirill Budanov, aki szerint a következő hónapok során Oroszország területén újabb támadások várhatók, de nem mondta ki, hogy ezek mögött a jellemzően drónokkal kivitelezett csapások mögött Ukrajna áll-e vagy sem. Budanov szerint a kérdésről a háború lezárását követően fognak nyilatkozni.

A Guardian összefoglalója emlékeztet, hogy a határtól mintegy 800 kilométerre található Engels légibázis elleni katonai csapást sem, de mint mondta, öröm volt látni. A Telexen korábban részletesen megírtuk, hogy a jelentések szerint két Tu–95 (NATO-kódja: Bear) stratégiai bombázó repülőgép sérült meg a támadás során.

Az interjú további részében a december végén, Bahmutban tett látogatásának részleteit osztotta meg az ukrán hírszerzés vezetője, aki szerint a katonák megmutattak neki egy területet, ahol holttesteket halmoztak fel az oroszok. Ezeket sokszor pajzsként használták, de hatástalanul. Budanov azt is elmondta az ABC-nek, hogy márciusban számít a legkeményebb harcokra és hozzátette, Ukrajna komoly ellentámadást tervez tavasszal.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!