Meghalt a 35 méter hosszú betoncsőbe zuhant vietnámi kisfiú

2023. január 4. – 15:59

Másolás

Vágólapra másolva

Egy földbe süllyesztett, 35 méter hosszú betoncső szűk nyílásán keresztül a mélybe zuhant egy fiú három napja egy dél-vietnámi hídépítkezésen. A mentőszolgálatok csaknem száz órán keresztül küzdöttek a tízéves Ly Hao Nam kiszabadításáért, de nem jártak sikerrel – írja az MTI.

Szerdán megállapították, hogy a gyermek már nem él.

A mentőalakulatok folytatják a holttest kiszabadítását, hogy a kisfiút el lehessen temetni – mondta a déli Dong Thap tartomány elnökhelyettese, Doan Tan Buu.

Fotó: Dong Thap Provincial Department of Information and Communication / AFP
Fotó: Dong Thap Provincial Department of Information and Communication / AFP

A fiú szombaton esett a 25 centiméter átmérőjű résbe a Mekong deltájánál fekvő tartomány egy hídépítkezésén, ahol társaival vashulladékot keresett. Hétfőn egy kamerát eresztettek le, de nem tudták meghatározni a gyerek helyzetét, és választ sem kaptak tőle.

Szinte pontosan egy évvel ezelőtt Marokkóban történt hasonló szerencsétlenség. A múlt év elején egy ötéves marokkói kisfiú, Rayan Awram egy 32 méter mély kútba zuhant. Az ő megmentésén öt napon keresztül fáradoztak munkagépek és a szakemberek, és a helyszínen az utolsó órákra több ezer ember gyűlt össze, hogy saját szemükkel lássák, sikerül-e kimenteni a gyereket. Az a küldetés kudarccal végződött, mire Rayant elérték, már nem élt; a temetésén több százan búcsúztak tőle.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!