Két napja küzdenek egy 35 méteres mélységbe zuhant tízéves kisfiú életéért Vietnámban

2023. január 2. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 35 méter hosszú, földbe süllyesztett, üreges betonoszlopba esett tízéves kisfiú életéért küzdenek Vietnám déli Dong Thap tartományában a mentőszolgálat munkatársai.

A Mekong deltavidékén fekvő tartomány egy hídépítkezésénél társaival hulladékvas után kutató Ly Hao Nam segélykiáltásait szombaton hallották meg. Hétfőn egy kamerát eresztettek le a 25 centiméter átmérőjű résbe, de nem tudták meghatározni a gyerek helyzetét, és választ sem kaptak tőle.

A Ly Hao Nam mentésén dolgozó munkások Vietnámban – Fotó: STR / AFP A Ly Hao Nam mentésén dolgozó munkások Vietnámban – Fotó: STR / AFP
A Ly Hao Nam mentésén dolgozó munkások Vietnámban – Fotó: STR / AFP

A Reuters idézi Le Hoang Baót, a tartomány közlekedési minisztériumának illetékesét, aki egy helyi lapnak azt mondta: nem tudják elképzelni, hogyan eshetett bele a fiú az oszlop rendkívül szűk résébe.

A helyi média beszámolója szerint a mentők oxigént pumpáltak az oszlopba és darukkal, munkagépekkel próbálták kiemelni, de eddig nem jártak sikerrel. A talajt is meglazították körülötte, de ettől az oszlop megdőlt, ami tovább nehezíti a mentést – írja az MTI.

Szinte pontosan egy évvel ezelőtt Marokkóban történt hasonló szerencsétlenség. A múlt év elején egy ötéves marokkói kisfiú, Rayan Awram egy 32 méter mély kútba zuhant. Az ő megmentésén öt napon keresztül fáradoztak munkagépek és a szakemberek, és a helyszínen az utolsó órákra több ezer ember gyűlt össze, hogy saját szemükkel lássák, sikerül-e kimenteni a gyereket. Az a küldetés kudarccal végződött, mire Rayant elérték, már nem élt; a temetésén több százan búcsúztak tőle.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!