A kisfarokenergiázás a Twitter csúcsára röpítette Greta Thunberget

2022. december 31. – 19:58

Másolás

Vágólapra másolva

Az utóbbi napok csodálatos sztorija volt az Andrew Tate influenszer és Greta Thunberg aktivista Twitter-csatája. A korábbi kickbox-bajnok, aztán valóságshow-szereplő Tate a Twitteren próbált meg keménykedni egy sort a még mindig nagyon fiatal svéd klímaaktivistával, azt írva neki, hogy 33 autója van, és elküldené, melyik mennyit fogyaszt. Mire Thunberg annyit válaszolt:

„Igen, kérlek, világosíts fel. Írj nekem a kisfarokenergia@legyeneleted.com-ra.”

Innen kétfelé ágazik a történet, Tate éppen letartóztatásban várja, hogy kivizsgálják a vele szemben felhozott emberkereskedelem és nemi erőszak vádját, miután őrizetbe vették Romániában. (A kickbox-bajnok influenszer portréját ide kattintva tudja elolvasni.)

Thunberg válasza viszont hamar népszerű lett, két nap alatt a top 20-ba, majd a top 10-be került a leglájkoltabb Twitter-posztok listáján, jelenleg 3,8 millió szívecskével a 4. helyen áll. Hogy ez milyen nagy teljesítmény, azt jól mutatja, kik vannak előtte.

A listát megdönthetetlennek tűnő 7 millió szívecskével a Chadwick Boseman színész halálhírét bejelentő 2020 augusztusi poszt vezeti. Boseman titokban hosszú ideje küzdött végbélrákkal, halála megrázta a teljes amerikai közvéleményt, mivel a Fekete Párduc sikere annyira erős hatást gyakorolt az afroamerikai közösségekre, hogy a színész ezzel az egy szereppel valóságos ikonná vált.

Második helyen a Twitter új urának, Elon Musknak az a rövid és velős, 2022 áprilisi bejegyzése áll 4,7 millió kedveléssel, miszerint legközelebb a Coca-Colát veszi meg, hogy visszakerülhessen bele a kokain.

A harmadik helyen Barack Obama 2017-es posztja áll 4 millió lájkkal. „Senki sem születik úgy, hogy gyűlölné a másikat a bőrszíne, a származása vagy a vallása miatt” – idézte Nelson Mandela szavait a volt amerikai elnök.

Ide verekedte fel magát Thunberg posztja, megelőzve Joe Biden 2021 januári bejegyzését, amiben azt írta: „Új nap köszöntött Amerikára”.

És ez még nem minden. Thunberg másik posztja, amiben a román pizzásdoboz előtt ülő Tate letartóztatására azt írta, hogy „Ez történik, ha nem hasznosítod újra a pizzásdobozod”, már szintén a top 10-ben jár, jelenleg 3,3 millió szívecskével a nyolcadik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!