Putyin azt mondta, Oroszország tárgyalna Ukrajnáról, de Kijev és szövetségesei elutasítják ezt a lehetőséget

2022. december 25. – 12:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország kész tárgyalni az ukrajnai háborúban érintett valamennyi féllel, mondta Vlagyimir Putyin elnök a Rosszija 1 állami televíziónak, de szerinte ez azért nem jön létre, mert Kijev és nyugati szövetségesei megtagadják a tárgyalásokat.

„Készek vagyunk minden érintettel tárgyalni az elfogadható megoldásokról, de ez rajtuk múlik, nem mi vagyunk a tárgyalások elutasítói, hanem ők. Úgy gondolom, hogy jó irányban cselekszünk, nemzeti érdekeinket, polgáraink, népünk érdekeit védjük. És nincs más választásunk, mint megvédeni polgárainkat” – mondta Putyin, aki szerint Oroszország megosztására törekszik a nyugat és Ukrajna.

Putyin nem először lengeti be a tárgyalásokat, de kritikusai szerint ez csak egy trükk, és az oroszok időt akarnak nyerni vele a csatatéren elszenvedett kudarcok után.

Az orosz elnök csütörtökön kijelentette, hogy Moszkva törekedni fog a háború befejezésére, és ez elkerülhetetlenül „valamilyen diplomáciai tárgyalásokkal jár”. Ez egy nappal azután hangzott el, hogy Volodimir Zelenszkij elnök az Egyesült Államokba látogatott.

(via Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!