A szerda legfontosabb hírei röviden

2022. december 22. – 05:47

Másolás

Vágólapra másolva
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a háború kitörése óta először hagyta el Ukrajnát, mégpedig azért, hogy Joe Biden amerikai elnökkel találkozzon. Biden bejelentette, hogy Ukrajna 374 millió dolláros gyorssegélyt kap az Egyesült Államoktól, és Patriot légvédelmi rendszereket is küldenek, de ez csak egy része az 1,85 milliárd dolláros katonai csomagnak.
  • Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint Zelenszkij amerikai látogatása, és az amerikai fegyverek elfogadása csak mélyíteni fogja a konfliktust, és lehetetlenné teszi, hogy Oroszország és Ukrajna a békéről tárgyaljon.
  • Vlagyimir Putyin az orosz védelmi miniszterek tanácskozásán arról beszélt, mindent megad fegyveres erőinek, amit csak kérnek, és azt is biztosítani fogja, hogy Oroszország nukleáris erői harcképesek legyenek.
  • A Mol Csoporthoz tartozó Slovnaft is mentesült az Európai Unió szankciója alól, így továbbra is exportálhat orosz nyersanyagból készült finomított olajtermékeket. Az egyik piaca éppen Ukrajna, ahol mindennapossá vált az energiahiány a kritikus infrastruktúra támadása miatt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!