Putyin: Oroszország arra törekszik, hogy a lehető leghamarabb véget vessen az ukrajnai háborúnak

2022. december 22. – 18:56

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország arra törekszik, hogy a lehető leghamarabb véget vessen az ukrajnai háborúnak – mondta csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök. „Nem az a célunk, hogy tovább pörgessük ezt a katonai konfliktust, hanem éppen ellenkezőleg, az a célunk, hogy véget vessünk ennek a háborúnak, erre törekszünk és erre fogunk törekedni” – mondta Putyin újságíróknak.

Az orosz elnök arról is beszélt, hogy szem előtt tartják az amerikai Patriot légvédelmi rendszerek Ukrajnába történő szállítását. „Ami a Patriotot illeti, ez egy meglehetősen régi rendszer, nem úgy működik, mint mondjuk a mi SZ–300-asunk. De mindazonáltal azok, akik ellenünk vannak, abból indulnak ki, hogy ez egy védelmi fegyver. Nos, rendben, ezt majd szem előtt tartjuk” – mondta Putyin az Interfax orosz hírügynökség kérdésére. „És mindig lesz ellenszer” – tette hozzá az orosz elnök, aki szerint az amerikaiak által ígért föld-levegő rakéták szállítása csak meghosszabbítja a konfliktust. „Azok, akik ezt csinálják, a semmiért teszik. Ez csak a konfliktus meghosszabbítása – ennyi az egész” – mondta.

Putyin azt is állította, hogy Oroszország nem utasította el a tárgyalásokat Ukrajnával. „Minden fegyveres konfliktus így vagy úgy, de valamilyen diplomáciai úton folytatott tárgyalásokkal véget ér. És mi soha nem utasítottuk vissza. Ukrajna vezetése az, amely elutasította a tárgyalásokat” – mondta az orosz elnök. „Előbb vagy utóbb minden konfliktusban álló fél leül tárgyalni. Minél hamarabb tudatosul ez azokban, akik ellenünk vannak, annál jobb. Erről soha nem mondtunk le” – jelentette ki Putyin.

(Interfax)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!