Egy nyolcéves gyerek is meghalt a Herszon elleni orosz rakétáktól

2022. december 15. – 13:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nyolcéves gyerek meghalt, amikor orosz nehéztüzérségi támadás ért egy lakóházat Herszonban – írta az Unian. A város november 11-én ugyan felszabadult a csaknem kilenc hónapig tartó orosz megszállás alól, azóta azonban a Dnyeperen túlra húzódott orosz erők folyamatosan lövik a várost. (Legutóbbi helyszíni riportjainkat itt és itt olvashatja a békeidőben 300, most legfeljebb 80 ezres városról.)

A fiún kívül egy nő is meghalt a város másik pontján. Az asszony hazafelé tartott, amikor a repeszek halálosan megsebesítették. Három napja is halálos áldozatokkal járt egy orosz tüzérségi támadás. A rakétákkal, kazettás bombákkal, aknavetőkkel végrehajtott akciók célirányosan a civil infrastruktúrát és a lakóházakat célozzák.

A Telex munkatársai november végén tudósítottak támadásokról, azóta is lövik a várost – Fotó: Huszti István / Telex A Telex munkatársai november végén tudósítottak támadásokról, azóta is lövik a várost – Fotó: Huszti István / Telex
A Telex munkatársai november végén tudósítottak támadásokról, azóta is lövik a várost – Fotó: Huszti István / Telex

A településen hetek óta nincs víz és villany, a gázellátás is csak helyenként működik, ami egyre nagyobb terhet jelent a tél beköszöntével.

Szerdán 86 ponton érte orosz tüzérségi támadás Herszon várost és az azonos nevű megye azon részét, amely nem áll orosz megszállás alatt. Abban a támadásban – amely oktatási épületet, civil lakóházakat, a megyei adminisztráció hivatali épületeit találta el – három ember halt meg.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!