Robbanások rázták meg Kijev központját szerda reggel

2022. december 14. – 07:59

Másolás

Vágólapra másolva

Dróntámadás érte az ukrán fővárost szerda reggel. A városvezetés közölte, hogy a támadásnak nem voltak sérültjei, két közigazgatási épületet rongáltak meg a drónok roncsai. A légiriadó viszont továbbra is érvényben van, eddig 11 drónt lőttek le a város felett a kora reggeli támadás óta.

Nagy-Britannia ukrajnai nagykövete, Melinda Simmons a Twitteren közzétett bejegyzésében az írta: „Kijevet ma kora reggel robbanások riasztották fel.” Hozzátette, igyekszik távol maradni az ablakoktól, mert hallja kint a robbanásokat.

Két kijevi városi közigazgatási épületet a központi Sevcsenkivszkij kerületben „dróntörmelék” rongált meg – közölte a kijevi városvezetés a Telegramon közzétett bejegyzésében.

A Nexta hírügynökség közzétett egy videót is, ami a támadás közelében készülhetett:

Az Euromaidan is közzétett egy videót, amin a reggeli robbanások egyike hallatszik:

A kijevi régió vezetője, Olekszij Kuleba a Telegramon közzétett felhívásban azt írta, bár a drónok többségét az ukrán légvédelmi erők lelőtték, a légiriadó nem szűnt meg, és azt tanácsolta a lakosoknak, hogy tegyenek óvintézkedéseket. „A veszély továbbra is fennáll. Maradjanak az óvóhelyeken” – írta Kuleba.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!