Ferenc pápa azt javasolja az embereknek, hogy költsenek kevesebbet idén a karácsonyi ajándékokra, a különbözettel pedig támogassák Ukrajnát

2022. december 14. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Ferenc pápa azt javasolta, hogy idén karácsonykor kevesebb ajándékot vegyenek az emberek, a különbözettel pedig támogassák Ukrajnát.

„Jó, hogy megünnepeljük ezt a karácsonyt. De költsünk kevesebbet, legyen szerényebb karácsonyunk szerényebb ajándékokkal, és amit megspórolunk, azt küldjük el az ukrán népnek” – mondta a pápa a pápa szerda reggeli általános audienciáján a Vatikánban.

„Annyi szenvedés van Ukrajnában, annyi, de annyi” – mondta. „Annyian szenvednek, éheznek, fáznak, és sokan meghalnak, mert nincs elég orvos és ápoló” – tette hozzá.

„Ne felejtsük el. Karácsony van, igen. Békében az Úrral, igen. De az ukránokkal a szívünkben. Tegyük meg ezt a konkrét gesztust értük” – mondta.

A közvetlenül az egyházfő hatáskörébe tartozó úgynevezett alamizsnahivatal már december elején adománygyűjtést indított: kizárólag hőtartó férfi-, női és gyerekruhákat várnak egészen januárig, amikor kamionnal szállítják majd Kijevbe. A ruhákat a Vatikánban lehet személyesen átadni, vagy más módon eljuttatni oda. A szállítmányt a hivatalt vezető Konrad Krajewski bíboros kíséri majd, aki a háború kirobbanása óta rendszeresen visz adományokat Ukrajnába – írja az MTI.

(Guardian, CNN, MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!