Biden ígéretet tett Ukrajna légvédelmének megerősítésére

2022. december 12. – 09:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden amerikai elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap tartott megbeszélést az orosz invázióról és az ukrán légvédelem megerősítéséről.

Zelenszkij megköszönte Bidennek a további 275 millió dolláros biztonsági támogatást, amelyet a Pentagon pénteken jelentett be. Ez a csomag fegyvereket és tüzérségi lövedékeket, valamint olyan felszereléseket tartalmaz, amelyek segítenek Ukrajnának megerősíteni légvédelmét.

„Az USA prioritásként kezeli az Ukrajna légvédelmének megerősítésére irányuló erőfeszítéseket biztonsági segítségnyújtásunk révén, beleértve a december 9-én bejelentett 275 millió dollár értékű további lőszer és felszerelés biztosítását, amely magában foglalja a pilóta nélküli légi járművek orosz használatának megakadályozására szolgáló rendszereket.” – állt a Fehér Ház közleményében.

Az ukrán elnök azt mondta, hogy az Egyesült Államok segítsége Ukrajna gazdasági stabilitásának fenntartásához is hozzájárul. Míg a Fehér Ház közleményében arról írt, hogy felelősségre vonja Oroszországot és agressziója miatt költségeket is ró majd rá.

Biden a Fehér Ház közleménye szerint kiemelte azt az 53 millió dolláros csomagot is, amelyet a múlt hónap végén jelentettek be Ukrajna elektromos rendszerének támogatására.

(via CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!