Putyin szerint a nyugati országok gyarmata lett Ukrajna

2022. december 9. – 11:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán népet ágyútölteléknek használják, Ukrajnát pedig gyarmatukká tették a nyugati országok – erről beszélt Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a Független Államok Közössége (FÁK) tagállamai védelmi miniszteri találkozójának résztvevőihez.

Az orosz elnök szerint a Nyugat évek óta „szégyentelenül kiszipolyozza és kihasználja” Ukrajna erőforrásait, hozzátette: népirtásra és terrorra buzdítottak a Donyec-medencében.

Putyin véleménye szerint a nyugati országok faltörő kosnak használják az ukrán népet Oroszország ellen, miközben továbbra is fegyverrel és lőszerrel látják el az országot.

Putyin azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy a „NATO agresszív bővítésével szerinte „gyakorlatilag lerombolta a stratégiai stabilitás évtizedek alatt kialakított struktúráját”.

Szadir Zsaparov kirgiz elnök üdvözli Putyin orosz elnököt az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamainak csúcstalálkozóján – Fotó: Vlagyimir Voronyin / MTI / AP
Szadir Zsaparov kirgiz elnök üdvözli Putyin orosz elnököt az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamainak csúcstalálkozóján – Fotó: Vlagyimir Voronyin / MTI / AP

Az orosz elnök kezdeményezte, hogy a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a FÁK tagállamainak védelmi szervei egy, a jelenlegi kihívásoknak megfelelő biztonsági és együttműködési rendszert alakítsanak ki, de nem „valami mitikus íratlan szabályok”, hanem kizárólag a nemzetközi jog és egymás érdekeinek tiszteletben tartása alapján.

(MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!