Az oroszok szerint a zaporizzsjai atomerőmű továbbra is orosz ellenőrzés alatt marad

2022. november 28. – 09:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tegnap érkeztek hírek arról, hogy az ukrán Enerhoatom szerint az oroszok lassan elhagyhatják a zaporizzsjai atomerőművet. Ezekre reagált most az ukrán Enerhodar városát ellenőrző, Oroszország által telepített adminisztrációs csoport.

Az ukrán oldalról az Enerhoatom vezetője nyilatkozott. „Az utóbbi hetekben olyan információkat kaptunk, amelyek arra utalnak, hogy esetleg készülnek elhagyni az erőművet – mondta Petro Kotin az országos televízióban. – Először is, nagyon sok olyan hír jelent meg az orosz médiában, hogy érdemes lenne kiüríteni az erőművet, és talán érdemes lenne átadni az irányítást a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek. Az embernek az a benyomása, hogy csomagolnak és ellopnak mindent, amit csak tudnak.”

Az oroszok által támogatott kormányzat hétfőn az ukrán hírekre válaszul közleményt adott ki a Telegram üzenetküldő alkalmazáson:

„A média aktívan terjeszti az álhíreket, amelyek szerint Oroszország állítólag azt tervezi, hogy kivonul Enerhodarból, és elhagyja az [atomerőművet]. Ez az információ nem igaz.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!