Novák Katalin Kijevből: Ahol baj van, ott segítünk

2022. november 26. – 11:56

Novák Katalin Kijevből: Ahol baj van, ott segítünk
A képen balról jobbra: Andrij Jermak, az ukrán Elnöki Hivatal vezetője, Ingrida Simonyte litván miniszterelnök, Alexander De Croo belga miniszterelnök, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Novák Katalin magyar államfő, Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök és Denys Smyhal ukrán miniszterelnök Kijevben 2022. november 26-án Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Röviddel azután, hogy kiderült (hivatalos megerősítés nélkül), hogy megérkezett Kijevbe a magyar államfő, Novák Katalin rövid Facebook-bejegyzéssel, és egy képpel, amin Volodimir Zelenszkij ukrán elnök oldalán látható, jelentkezett be az ukrán fővárosból.

„Itt vagyok Kijevben az ukrán elnök meghívására. Ahol baj van, ott segítünk” – írta.

A képen Novák Katalin és Volodimir Zelenszkij mellett Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Alexander De Croo belga miniszterelnök is szerepel. (Korábban arról érkeztek hírek, hogy a magyar államfő Lengyelországon keresztül, vonattal ment Ukrajnába.)

A háború kezdete óta ez a legmagasabb színtű látogatás a magyar állam részéről az ukrán fővárosba. A korábbi ukrán-magyar diplomáciai kapcsolatfelvételekről ebben a cikkben írtunk.

Bővebb információt egyelőre nem osztott meg a köztársasági elnök a találkozóról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!