ATV: Novák Katalin megérkezett Kijevbe

2022. november 26. – 08:06

Másolás

Vágólapra másolva

A köztársasági elnök éjszakai vonat út után ma reggel már megérkezett Kijevbe – értesült az atv.hu diplomáciai forrásból.

Mint arról pénteken a Telexen is beszámoltunk, Novák Katalin köztársasági elnök azért utazik Ukrajnába, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozzon. A köztársasági elnök Lengyelországon keresztül utazott a háború sújtotta országba.

A Telex kérdésére pénteken Novák Katalin sajtósa még azt mondta: „Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja, hogy a köztársasági elnök Ukrajnába utazik.” Hozzátette: az elnök programjairól a kellő időben tájékoztatják a nyilvánosságot.

Az atv.hu szombat reggel arról értesült, a köztársasági elnök már meg is érkezett Kijevbe.

A háború kezdete óta ez lesz a legmagasabb színtű látogatás a magyar állam részéről az ukrán fővárosba. A korábbi ukrán-magyar diplomáciai kapcsolatfelvételekről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a múlt heti kormányinfón erősítette meg újságírói kérdésre, hogy lesz ukrajnai kormánylátogatás, de biztonsági okokra hivatkozva nem árult el részleteket erről. Gulyás azt is elmondta akkor, hogy más országok gyakorlatához hasonlóan csak utólag kommunikálnak majd a látogatásról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!