Lövöldözés Horgoson: illegális bevándorlók az elkövetők

2022. november 25. – 19:09

Másolás

Vágólapra másolva

Több térfigyelő kamera is rögzítette, hogy fegyveresek egy csoportja sétál sötétedés után a Horgoson, ahol csütörtök este lövöldözésig fajuló konfliktus alakult ki illegális bevándorlók közt. Ezúttal egy húsz év körüli férfit szállítottak kórházba, akit több lövés is ért a mellkasán, írta reggel az MTI.

A szerb katonaság egységei ezt követően érkeztek a helyszínre, majd összegyűjtöttek néhány és elszállítottak néhány embert. Pénteken Horgosra látogatott Bratislav Gašić belügyminiszter, aki igyekezett megnyugtatni a helyieket és a közvéleményt.

A Pannon RTV híradójának adott interjúban a miniszter a Horgoson, Szabadkán és Szerbia más területein élők biztonságának fontosságát hangsúlyozta, és hozzátette, a hatóságok nincsenek könnyű helyzetben, mert minden éjszaka rengeteg illegális bevándorló érkezik vissza harmadik országokból. Ugyanakkor Gašić bejelentette azt is, hogy mától minden második éjszaka aktív lesz a helyi rendőrség.

Nem ez volt az első lövöldözés a Magyarország déli határával szomszédos vidéken, hiszen idén július elején szintén lövöldözés volt a szerb oldalon található Makkhetesi erdőben. Az ember később több településen razziázott a helyi rendőrség, amelynek során Gépfegyvereket, macsétát és késeket foglaltak le.

A nyári akció során Szabadkán, Zomborban, Nagykikindán és Belgrádban összesen 85 migránst fogtak el, közülük hatot azonnal letartóztattak, kettő ellen eljárás indult, mert a gyanú szerint bűncselekményt követett el, negyven ellen szabálysértési eljárás indult, további negyvenet pedig a Belgrádhoz közeli Padinska Skela befogadóközpontjába szállítottak.

Címlapkép forrása: Szerb belügyminisztérium

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!