Többen lehettek benne a delphi kettős gyerekgyilkosságban

2022. november 22. – 18:40

Többen lehettek benne a delphi kettős gyerekgyilkosságban
Az áldozatok, Liberty German és Abigail Williams – Fotó: Indiana State Police

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatása óta első alkalommal jelent meg bíróság előtt kedden az a férfi, akit október végén letartóztattak a 2017-es delphi kettős gyerekgyilkosság ügyében. Az 50 éves, családos Richard Allen személyében a gyanúsított letartóztatása olyan rég várt fejlemény volt, amelyre nagy figyelem irányult az amerikai médiában és a bűnügyek iránt érdeklődők nemzetközi közösségeiben is.

A 13 éves Abigail „Abby” Williams és legjobb barátnője, a 14 éves Liberty „Libby” German meggyilkolása olyan bűnügyi rejtély, amellyel annak ellenére nem tudott sokáig egyről a kettőre jutni a rendőrség, hogy első ránézésre abszolút megoldhatónak tűnt. Volt DNS-nyom, ujjlenyomat, fantomrajz, ráadásul videó- és hangfelvétel is készült a gyilkosról. (Az ügyről itt írtunk részletesen.)

A letartóztatás utáni napokban megtartott sajtótájékoztató sokaknak csalódást okozott, mert a nyomozó hatóságok rendkívül szűkszavúan nyilatkoztak csak, és a nyomozás érdekeire hivatkozva lényegében semmit nem árultak el sem arról, hogy mi vezetett Allen nyomára, sem arról, hogy mire alapozzák a gyanúsítást.

A várakozások ellenére a keddi bírósági meghallgatáson nem dőlt végül el, hogy a bíróság feloldja-e az ügyben született dokumentumokra – egyébként a hasonló ügyekben szokásos eljáráshoz képest rendkívüli módon – elrendelt zárlatot, vagyis megismerheti-e a nyilvánosság a közeljövőben a részleteket, elsősorban azt, hogy min alapszik a gyanú, milyen bizonyíték van Allen bűnösségére.

Kiderült viszont így is egy nagyon lényeges információ: az ügyészség arra gyanakszik, hogy Richard Allen talán nem egyedüli elkövető.

A bíróságról tudósító helyi sajtó szerint a Carroll megyei ügyész, Nicholas McLeland azt mondta a bírónak, amikor a részletek további titokban tartása mellett érvelt: „Jó okunk van azt hinni, hogy Allen nem volt egyedül. Lehettek más szereplők.”

Allen, aki az áldozatokhoz hasonlóan a 3000 lelkes, Indiana állambeli Delphiben élt és egy helyi patikában dolgozott, tagadja, hogy bármilyen köze lenne a kettős gyerekgyilkossághoz.

A bíró, Fran Gull az Indianapolis Star cikke szerint jelezte kedden, hogy tisztában van az ügyet kísérő fokozott közérdeklődéssel, és ígéretet tett arra, hogy igyekszik gyorsan dönteni majd a nyilvánossággal kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!