A szlovák külügyminiszter undorítónak nevezte, hogy Orbán nagy-magyarországos sálban mutatkozott

2022. november 22. – 19:33

Másolás

Vágólapra másolva

Undorítónak nevezte Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter, hogy Orbán Viktor nagy-magyarországos sálat viselt, amikor a vasárnapi magyar-görög válogatott meccs után Dzsudzsák Balázzsal találkozott. A bejegyzést Káčer egy fotóval illusztrálta, amin pont ez a jelenet látszik.

Káčer szerint a két ország kapcsolatában nincs helye irredentizmusnak és a revizinonizmusnak. „1939-ben láttuk, hogy hova vezetnek az ilyesfajta érzelmek, gondolatok, és látjuk ma is Ukrajnában, az orosz agresszió alatt” – írta Facebook-posztjában. Ebben azt is felidézte, hogy dédnagymamája mindig azt mondta neki, hogy „tudod Rastik, én szlovák vagyok, de mindig is büszke magyar voltam”.

Orbán sálja a román külügynél és a horvát miniszterelnöknél is kiverte a biztosítékot, a kijevi magyar nagykövetet pedig bekérették az eset miatt. A magyar miniszterelnök csupán annyival reagált erre, hogy:

„A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!”

Az osztrák külügyminisztérium azzal intézte el a dolgot, hogy tudomásuk szerint a Magyar Királyság körülbelül 100 évvel ezelőtt megszűnt létezni, és erről majd a magyarokat is értesítik majd.

Erről a témáról ide kattintva angol nyelven is olvashat a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!