Az ukrán hadsereg több nyugati újságíró akkreditációját megvonta Herszonban

2022. november 14. – 11:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán hadsereg megvonta több nyugati újságíró akkreditációját Herszon megyében – tájékoztatott az ukrán vezérkar hétfőn.

A vezérkar azzal indokolta a döntést, hogy az utóbbi időben a média több munkatársa figyelmen kívül hagyta a térségre vonatkozó tilalmakat és figyelmeztetéseket. Ezek az újságírók a katonai parancsnokok, valamint az illetékes PR-részlegek beleegyezése nélkül tudósítottak Herszonból, még azelőtt, hogy a stabilizációs erőfeszítések véget értek volna – tette hozzá a hadsereg.

Egyelőre nem tudni, hogy mely hírforrások munkatársait érinti az intézkedés. Médiaértesülések szerint a CNN amerikai és a Sky News brit hírcsatorna legalább hat tudósítója veszítette el akkreditációját.

Az orosz hadsereg a múlt hét végén kivonult Herszon megye északnyugati részéből, vissza a Dnyeper (Dnyipro) keleti partjára. Az ukrán hadsereg elővigyázatosságból csak lassan foglalta vissza a kiürített területeket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonnal elrendelte a térség aknamentesítését. (MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!