Szijjártó: Mostantól személyivel is utazhatnak a magyar turisták Törökországba

2022. november 10. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

„Jó hír a Törökországba utazóknak: a magyar turisták innentől kezdve személyi igazolvánnyal (útlevél nélkül) is beléphetnek Törökországba” – jelentette be Szijjártó Péter a Facebook-oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter posztjához egy fotót is mellékelt, amin éppen a török külügyminiszterrel fog kezet, helyszínként pedig az üzbegisztáni Szamarkandot jelölte meg.

A külügyminiszter szerdán utazott Üzbegisztánba a Türk Államok Szervezetének kilencedik csúcstalálkozójára, ahol ott van Orbán Viktor miniszterelnök, Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter, és elkísérte őket 60 magyar üzletember is.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt mondta, hogy a szamarkandi tanácskozáson gazdasági, kereskedelmi, közlekedési témák is szóba kerülnek az aktuális nemzetközi politikai ügyeken túl.

Kerestük a Miniszterelnökséget és a Külügyminisztériumot is, hogy megtudjuk, miért van szükség ilyen népes kíséretre, mekkora az utazás költségvetése, és az említett 60 üzletember útiköltségét ki finanszírozza, de kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk választ.

És miközben már több mint fél nap is eltelt azóta, hogy szerdán délután elkezdett terjedni Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondásának híre, sőt, állítólag már az utódja is megvan, a kormány hivatalosan még csütörtök délelőttre sem kommunikált a lemondásról, Üzbegisztánból posztolt a miniszterelnök is, és most Szijjártó Péter is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!