Megint népes kísérettel utazik Orbán, most Üzbegisztánba megy, 60 üzletemberrel

2022. november 9. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az üzbegisztáni Szamarkandba utazik a Türk Államok Szervezetének kilencedik csúcstalálkozójára; a kormányfő kétoldalú tárgyalásokat is folytat a türk államok vezetőivel – mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek.

A miniszterelnököt elkíséri Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója valamint közel 60 magyar üzletember, akik az üzbég-magyar üzleti fórum programjain vesznek részt Szamarkandban.

Havasi Bertalan azt mondta, hogy a szamarkandi tanácskozáson gazdasági, kereskedelmi, közlekedési témák is szóba kerülnek az aktuális nemzetközi politikai ügyeken túl. Orbán Viktor az üzbég, a török és a kazah elnökkel is találkozik.

Nem ez az első, hogy a miniszterelnök népes kísérettel utazik, a napokban derült ki, hogy a nyáron 39-en kísérték el kétnapos bécsi látogatására, az Egyesült Államokba pedig 21 fős delegáció és 11 fős biztonsági személyzet kísérte, amikor beszédet mondott a konzervatív konferencián, a CPAC-n. A bécsi és az amerikai látogatás együttesen több tízmillió forintba kerülhetett.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!