39 fős kísérettel utazott Orbán Bécsbe nyáron

2022. november 8. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen 39-en kísérték el Orbán Viktort kétnapos bécsi látogatására júliusban, köztük Szijjártó Péter, Gulyás Gergely, Nagy Márton és Szalay-Bobrovniczky Kristóf is, és a miniszterelnökkel együtt összesen 25-en szálltak meg az osztrák Bristol Hotelben – derült ki a Külügyminisztérium a Magyar Hang közérdekű adatigénylésére adott válaszából.

A lap Miniszterelnökségnél, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál és a Kabinetirodánál érdeklődött a protokolláris költségekről, és azt a választ kapta, hogy a külügy 541 ezer forintos szállásköltséget könyvelt el a bécsi éjszaka után, míg a Miniszterelnökség 289 ezer forintot.

A lap szerint a büdzsének csak egy része lehet, mert a szálloda legolcsóbb szobája egy éjszakára (400 forintos euróárfolyamon) 148 ezer forintba kerülhetett, de az Azonnali értesülései szerint Orbán Viktor egy lakosztályt bérelhetett, így becslések szerint 3,8 millió forintot hagyhatott ott a kormány. A Magyar Hang azt írja, arról nincs információ, hogy a kíséret többi tagja visszatért-e Budapestre, vagy egy másik bécsi szállodában szállt-e meg.

Orbán Viktor július 28-án látogatott Bécsbe, ahol Nehammer osztrák kancellárral találkozott. Bécsben tüntetők egy csoportja kifütyülte a magyar kormányfőt, aki – igaz szűkszavúan – de a Telex egy kérdésére is válaszolt:

A Szabad Európa hétfőn írt arról, hogy az Egyesült Államokba 21 fős delegáció és 11 fős biztonsági személyzet kísérte Orbánt nyáron, amikor beszédet mondott a konzervatív konferencián, a CPAC-n.

A bécsi és az amerikai látogatás együttesen több tízmillió forintba kerülhetett a Magyar Hang számításai szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!