A brit védelmi minisztérium szerint jövő szeptemberig is elhúzódhat a kercsi híd helyreállítása

2022. november 9. – 11:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumának friss jelentése szerint az októberi támadásban súlyosan megrongálódott a Krímet Oroszországgal összekötő kercsi híd valószínűleg csak jövő szeptemberben lesz teljesen használható állapotban. Három helye javítani a megsérült hídszerkezetet, egy helyen egy 64 méter hosszú ívdarabot kell kicserélni.

Bár a krími hatóságok azt állították, hogy december 20-ig befejezik a sérült szakaszok javítását, Vlagyimir Putyin orosz elnököt arról tájékoztatták, hogy az egyéb munkálatok miatt egészen jövő év márciusig forgalomkorlátozások lesznek a hídon.

A kercsi híd javítási munkálatai – Fotó: Handout
A kercsi híd javítási munkálatai – Fotó: Handout

A vasúti közlekedés is csak várhatóan szeptemberben indulhat újra a hídon, holott az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy felgyorsítják a munkálatokat. A közelgő tél miatt az időjárási körülmények is jelentősen befolyásolják, milye gyorsan tudják helyreállítani a vasúti pályát. A stratégiai fontosságú híd megrongálódása megnehezítette a Krím félszigeten és Ukrajna déli részén található orosz csapatok utánpótlását.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!