Georgiában többen mindkét pártra szavazhattak, csak más tisztségért folyó választáson

2022. november 9. – 09:23

Másolás

Vágólapra másolva

Georgiában a kormányzóválasztást meggyőző fölénnyel ugyan a republikánus jelölt nyerte – ez 2003 óta így van az addig 130 éven át demokrata kormányzó vezette déli államban –, egyelőre azonban nyitott a szenátori hely sorsa. A BBC több olyan szavazóról számolt be, aki a jelenlegi kormányzóra, a republikánus Brian Kempre adta szavazatát, viszont a szenátori versenyben inkább a demokrata jelöltet támogatta.

Jelenleg 96 százalékos a feldolgozottság a szenátusi választáson, Raphael Warnock demokrata szenátor 49,1, míg kihívója, a volt amerikai futballista Herschel Walker 48,8 százalékon áll. A harmadik, libertárius jelölt is 2 százaléknyi szavazatot kapott, ezért is valószínű, hogy egyik jelölt sem éri el a mostani győzelemhez szükséges 50 százalékot. Ha ez nem történik meg, akkor Warnock és Walker között december 6-án egy második forduló dönt majd.

Már a választás lebonyolításáért felelős egyik tisztviselő is kiposztolta a Twitterére, hogy ugyan folytatódik a szavazatok számlálása, de nagy valószínűséggel második körre lesz szükség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!