Arkansasben és Észak-Dakotában elutasították, Marylandben viszont legalizálják a rekreációs célú marihuánafogyasztást

2022. november 9. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

A képviselőkön túl néhány államban bizonyos törvénytervezetekről is szavazást tartottak. Így például az észak-dakotai szavazók elutasították a rekreációs célú marihuána legalizálására irányuló szavazási kezdeményezést. Az állampolgári kezdeményezésű intézkedés lehetővé tette volna a marihuána-használat különböző formáinak engedélyezését a legalább 21 évesek számára. A tervezet legfeljebb egy uncia marihuána birtoklását tette volna lehetővé, és minden marihuána erősségét és minőségét egy erre kijelölt létesítményben kellett volna tesztelni.

Arkansas államban ugyancsak elutasították azt az alkotmánymódosítási javaslatot, ami lehetővé tette volna egy uncia kannabisz birtoklását és szabadidős fogyasztását felnőttek számára. A tervezet szerint a marihuána eladásából származó adóbevételek egy része hozzájárult volna a bűnüldözés finanszírozásához.

Maryland államban viszont elfogadták azt az alkotmánymódosítást, amely 21 év felett legalizálja a rekreációs célú marihuána fogyasztását. Ez a módosítás 2023. július 1-jén lép hatályba, és 1,5 uncia vagy két növény birtoklását teszi lehetővé. A kis mennyiségű marihuána birtoklása már korábban is dekriminalizált volt Marylandben. A módosítás értelmében azok, akiket korábban kannabisz birtoklásáért és terjesztési szándékért ítéltek el, kérvényezhetik majd a nyilvántartás törlését.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!