„Hol van Nancy?” – kiabálta a férfi, aki megverte az amerikai házelnök férjét

2022. október 28. – 16:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megtámadták Nancy Pelosi 82 éves férjét, Paul Pelosit. A demokrata házelnök irodája azt közölte, hogy pénteken kora reggel egy férfi tört be a házaspár San Franciscó-i otthonában, ahol bántalmazta Paul Pelosit. A rendőrség őrizetbe vette a támadót, a támadás indítékát még vizsgálják – írja a Guardian.

Drew Hammill, Nancy Pelosi szóvivője azt mondta, hogy Paul Pelosit az eset után kórházba szállították, „kiváló orvosi ellátásban részesül, és várhatóan teljesen felépül”. Hammill elmondta, hogy Nancy Pelosi a támadás idején nem tartózkodott San Franciscóban.

A CNN egyik forrása szerint a betörő a házban azt kiabálta, hogy „Hol van Nancy? Hol van Nancy?”, miközben a házelnök férjével dulakodott. A rendőrség a 42 éves David DePape-t azonosította a támadás gyanúsítottjaként. A támadás kevesebb mint két héttel a november 8-i félidős amerikai választások előtt történt – írja a Reuters.

Nancy és Paul Pelosi 2022. október 17-én, Washingtonban – Fotó: Joshua Roberts / Reuters
Nancy és Paul Pelosi 2022. október 17-én, Washingtonban – Fotó: Joshua Roberts / Reuters

Paul Pelosi saját ingatlan- és kockázati tőkebefektetési cégét, a Financial Leasing Services- vezeti San Franciscóban. Idén májusban részegen balesetezett a Porschéjával, ezért később öt nap börtönre ítélték. Beismerte bűnösségét, így elkerülte a súlyosabb büntetést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!