Letartóztatták az amerikai képviselőház elnökének 82 éves férjét, mert részegen balesetezett a Porschéjával

2022. május 30. – 15:47

Másolás

Vágólapra másolva

Kaliforniai rendőrök ittas vezetés miatt tartóztatták le Paul Pelosit, az amerikai képviselőház elnökének, Nancy Pelosinak a férjét. A befektetési bankárként és néhány Apple-, Facebook és Walt Disney-részvény tulajdonosaként nagyjából 120 millió dolláros vagyonnal rendelkező 82 éves Paul Pelosi 2021-es Porsche sportkocsijába szombat este egy főút kereszteződésénél hajtott bele egy 48 éves férfi. A karambol nem volt túl nagy, mivel senki nem sérült meg, viszont Pelosit a rendőrök előállították, miután a Kalifornia államban megengedett 8 ezrelékes alkoholszintnél magasabbat mutatott ki nála a szonda (azt nem hozták nyilvánosságra, mennyire volt ittas Pelosi).

A politikusférj 5000 dollár (nagyjából 1,8 millió forint) óvadék megfizetése került szabadlábra. A Demokrata Párt egyik legbefolyásosabb tagjának számító felesége, Nancy Pelosi szóvivője a nyilvánosságot arról tájékoztatta, hogy a politikus „nem kíván olyan magánügyet kommentálni, melyek akkor történt, amikor ő épp az ország másik felében [egészen pontosan Rhode Island államban] tartózkodott”.

Paul Pelosi 1963-ban vette feleségül a befolyásos Baltimore-i politikuscsaládba született Nancy D'Alesandrót; a párnak öt gyereke született.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!