Öt nap börtönre ítélték Nancy Pelosi 82 éves férjét, miután részegen összetörte a Porschéját

2022. augusztus 24. – 07:44

Másolás

Vágólapra másolva

Öt nap börtönre ítélték Paul Pelosit, az amerikai képviselőház elnökének, Nancy Pelosinak a férjét, miután májusban részegen balesetezett a Porschéjával. A BBC azt írja, a 82 éves férfi beismerte bűnösségét, így elkerülte a súlyosabb büntetést.

Az ítélet értelmében Pelosinak nem kell további napokat ülnie, mivel a balesete utáni börtönben töltött éjszakája két napnak számít majd, jó magaviselete miatt elengedtek büntetéséből még kettőt, az utolsó napot pedig nyolc óra közmunkával dolgozza le.

Az idős milliárdostól nem veszik el a jogosítványát sem, de köteles lesz olyan szerkezetet használni az autóján, amely a motor beindítása előtt alkoholszondás mintát igényel. Emellett hároméves próbaidőre, és 7000 dollár (kb. 3 millió forint) kártérítés fizetésére ítélték ittas vezetésért.

A befektetési bankárként és néhány Apple-, Facebook és Walt Disney-részvény tulajdonosaként nagyjából 120 millió dolláros vagyonnal rendelkező 82 éves Paul Pelosi 2021-es Porsche sportkocsijába májusban egy főút kereszteződésénél hajtott bele egy 48 éves férfi.

A karambol nem volt túl nagy, mivel senki nem sérült meg, viszont Pelosit a rendőrök előállították, miután a Kalifornia államban megengedett 0,8 ezrelékes alkoholszintnél magasabbat mutatott ki nála a szonda (azt nem hozták nyilvánosságra, mennyire volt ittas Pelosi). A rendőri jelentés szerint mindkét autó megsemmisült.

A politikusférj 5000 dollár (nagyjából 2 millió forint) óvadék megfizetése került szabadlábra. A Demokrata Párt egyik legbefolyásosabb tagjának számító felesége, Nancy Pelosi szóvivője a nyilvánosságot arról tájékoztatta, hogy a politikus „nem kíván olyan magánügyet kommentálni, melyek akkor történt, amikor ő épp az ország másik felében [egészen pontosan Rhode Island államban] tartózkodott”.

Paul Pelosi 1963-ban vette feleségül a befolyásos baltimore-i politikuscsaládba született Nancy D'Alesandrót; a párnak öt gyereke született.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!