Biden: Nagyon veszélyes, hogy Putyin folyton atomfegyverekről beszél

2022. október 28. – 08:37

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon veszélyes, ahogy Vlagyimir Putyin orosz elnök folyton nukleáris fegyver bevetésének lehetőségéről beszél – mondta Joe Biden amerikai elnök a NewsNation televízióhálózatnak adott csütörtöki interjújában.

„Ha nem tervez ilyet, akkor minek beszél róla folyton? Miért beszél folyton arról, hogy képes atomfegyvert bevetni?” – tette fel a kérdést az amerikai elnök.

Putyin korábban azt mondta, hogy Oroszország nem fenyegetőzött atomfegyver használatával, csak a nyugati zsarolásra válaszolt. A kelet-ukrajnai területek elcsatolásakor azt mondta, hogy Moszkva minden eszközzel kész megvédeni az ország területét, és ez nem blöff.

A napokban az úgynevezett piszkos bombákról is sok szó esett. Az oroszok szerint az ukránok arra készülnek, hogy radioaktív anyagot szétszóró bombát is bevetnek.

John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője csütörtökön a CNN hírtelevíziónak azt mondta, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy Oroszország készül ilyen támadást elkövetni, amiért utána Ukrajnát próbálja majd meg felelőssé tenni. (MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!