Mi történik Bahmutban, miért lenne fontos a győzelem Oroszországnak?

2022. október 28. – 18:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Sky News összeszedte röviden, hogy mi folyik a kelet-ukrajnai Bahmut körül, és miért lenne nagyon fontos az oroszoknak a város elfoglalása. Az orosz csapatok lépésről lépésre közelítik meg, a tüzérség öt hónapja lövi a kelet-ukrajnai várost, így próbálják távozásra bírni az ukránokat, hogy

beteljesítsék Moszkva célját: az egész Donbaszi régió elfoglalását.

Októberben a harcok nagy része délen, a Herszoni régióban zajlott. A Bahmut körüli harcok intenzívvé válása azt mutatja, hogy Putyin – az egyértelműen kudarcnak tekinthető elmúlt pár hét után – kézzelfogható és látványos sikerre törekszik. A szárazföldi támadás azóta fokozódott, amióta júliusban Luhanszkból visszavonulásra kényszerültek az ukránok. A frontvonal jelenleg a külvárosban húzódik, a jelentések szerint a Wagner-csoport zsoldosai vezetik a támadást.

Bahmut elfoglalása elvágná az ukrán utánpótlás útvonalait, és az orosz erők a Donyecki tartomány kulcsfontosságú ukrán települései, Kramatorszk és Szlovjanszk felé indulhatnának.

Oroszországnak nagy szüksége van a bahmuti győzelemre, mivel a múlt hónapban az ukránok ellentámadásaiban elvesztette az ellenőrzést a Harkivi régió jelentős része felett, valamint Herszonban is romlottak az esélyei.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!